четвртак, 24. мај 2018.

SLADOLED OD BELE ČOKOLADE I MOZART KUGLI- MOZARTINO

Vreli dani su već stigli, sezona sladoleda je otvorena, pa da se i ja pridružim sa ovim sladoledom. Dugo sam imala neku ideju o novom sladoledu, želela da bude baš sa belom čokoladom, a onda sam u razgovoru sa prijateljicom Anamarijom s bloga Srce od čokolade tu ideju finalizovala. Anamarija mi je dodala ovaj deo s Mozart kuglama i ime sladoledu, sad vi vidite kako se blogerke pomažu i druže i van ovih klišea u vidu komentara. Hvala puno, draga Anamarija :) Sladoled je naš novi recept koji nigde nećete naći u ovom obliku.            POTREBNO:

200 g šlag pene
400 ml mineralne gazirane vode
400 ml kisele pavlake
100 g prah šećera
200 g bele čokolade
nekoliko Mozart kugli
            PRIPREMA:

Kiselu pavlaku sjediniti sa prah šećerom i dobro umutiti da se svi sastojci sjedine.

Šlag penu umutiti sa mineralnom gaziranom vodom iz frižidera. Ja sam potrošila samo 400 ml, želela sam čvršći šlag, a vi možete upotrebiti i 500 ml. Ništa neće promeniti krajnji rezultat sladoleda.

Čokoladu otopiti na pari i malo prohladiti.

U umućeni šlag dodati umućenu kiselu pavlaku i otopljenu čokoladu i sve dobro mikserom umutiti da se sastojci sjedine.

U pola ove smese možete dodati naseckane Mozart kugle, ali i bilo koju drugu čokoladu po izboru.

Umućen sladoled izliti u širu posudu, staviti u zamrzivač i ostaviti da se lepo ohladi. Potrebno je bar 4 časa hladjenja.

Sladoled servirati po želji: u kornetu, čaši ili na vaflima. Meni se ovaj treći način najviše svideo, a probala sam sva tri.Nas je oduševio ovaj sladoled jer mu bela čokolada daje masnoću i kremast izgled, a ukus se oseća kao da jedete najbolju MIlka belu čokoladu :)


Još kad vam na dan fotkanja stignu domaće maline- uživanje je potpuno :) Ove godine su poranile, a i puno je plodova tako da tek sledi "berba" ovog jednog grma.* Šlag uvek možete napraviti i od slatke pavlake, potrebno je 400 ml, ali bi to već bilo puno kalorija za ovu poslasticu.