недеља, 15. јул 2018.

KAKO NAJBRŽE SKUVATI MLADI KUKURUZ

Već dugo godina mnogi članovi Coolinarike kuvaju kukuruz po ovom receptu. Ja sam ga nekoliko puta tako kuvala, ali nisam i zabeležila. Ovog puta je to bio beli mladi kukuruz, meni omiljena sorta kukuruza, i kuvala sam ga baš po recepti.
Ništa lakše i ništa brže od ovog kuvanja. Za kratko vreme kukuruz je spreman za degustaciju.



      POTREBNO:

mladi kukuruz
vode po potrebi

    PRIPREMA:

Očistiti kukuruz, oprati ga i staviti u dublju šerpu s poklopcem.
Naliti kukuruz hladnom vodom da prelazi preko njega bar 1 cm.



  Staviti kukuruz na ringlu, poklopiti ga, uključiti ringlu na najjače i paziti na trenutak kad provri.

  Od tog trenutka kuvati tačno 10 minuta.

Skloniti kukuruz s ringle, odliti toplu vodu, naliti ga hladnom i ostaviti ga u njoj 2-3 minuta.
Nakon tog vremena kukuruz izvaditi i iz vode i on je spreman za jelo.