понедељак, 15. октобар 2018.

ĆUREĆE POHOVANE ŠNICLE

Uvek kada nadjem ćuretinu kupujem belo meso, nekako mi je najukusnije, a i najlakše za spremanje. Spremala sam belo meso na razne načine, ali jako retko sam ih pohovala na klasičan način. Ovog puta sam baš poželela takav ručak i suprug je samo hvalio šnicle i nije mogao da prepozna koje je to meso. Brzo se spremaju, a ukus je neverovatno dobar.



         POTREBNO:

300 g ćurećeg belog mesa
3 jajeta
po potrebi brašno i hlebne mrvice
ulje
so

         PRIPREMA:

Ćureći file iseći u tanke šnicle, malo ih kuhinjskim tučkom izlupati s obe strane.

Umutiti jaja, pripremiti i posude s brašnom i mrvicama. Zagrejati ulje u tiganju.

Svaku šniclu prvo uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mrvice.

Tako pripremljene šnicle spuštati na zagrejano ulje, smanjiti temperaturu na srednju jačinu, kod mene je to 3 od 6, te ih pržiti po 3 minuta s obe strane.

Gotove šnicle vaditi na papirni ubrus i tek ih tada posoliti s obe strane. Na taj način šnicle budu mekane i sočne.



Tople šnicle poslužiti uz spanać, pire krompir, ćušpajz od šargarepe ili graška, variva od boranije... Uz sezonsku salatu biće to ručak u kojem ćete uživati.