понедељак, 08. октобар 2018.

PIZZA IZ TIGANJA

Odavno sam naišla na varijantu pizze iz tiganja i nekoliko puta krenula da je pripremam, a na kraju ispala ona brza pizza iz rerne. Ovog puta sam baš namenski krenula da je napravim i radoznalo čekala krajnji rezultat.
Pizza se brzo sprema, nadev je kao za klasičnu, ali ipak je to pizza iz tiganja i nemojte previše očekivati. Za brzo spremanje je dobro rešenje, a za prave gurmane ovo će biti nešto kao deblja pizza palačinka.



       POTREBNO:

150 g brašna
1 kašičica ulja
prstohvat soli
po potrebi vode
1/3 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
nadev po želji
malo ulja

      PRIPREMA:

Sjediniti brašno s praškom za pecivo, sodom bikarbonom i posoliti ga. Dodati ulje i uz postepeno dodavanje vode umesiti testo koje je gušće nego za palačinke.

Tiganj debelog dna premazati uljem, zagrejati ga dobro, pa staviti pripremljeno testo i rasporediti ga po dnu tiganja.



Peći jednu stranu 2 minuta na srednoj temperaturi, te okrenuti na drugu stranu.

Sada po vrhu testa stavljate nadev po želji: prvo kečap ako ga volite, onda rasporediti sitno iseckanu pizza šunku ili pečenicu, narendani sir i posuti origanom. Pizzu poklopiti i peći još oko 4 minuta dok se sir ne rastopi.

Poslužiti toplu pizzu.

* Kod mene je kečap poslužen na kraju i to samo za one koji ga vole i jedu.