четвртак, 22. октобар 2009.

Piletina sa susamom




Jos jedan nacin spremanja piletine…Brzo, ukusno i socno pilece belo meso :D

Sastojci za 2 osobe:
300 g pil. filea/ belo meso/
1 kasika senfa
1 kasicica soja sosa
1/2 kasicice karija
1/2 kasicice Vegete
2 kasike hlebnih mrvica
2 kasike susama
malo ulja
1 kasicica jabukovog sirceta

Priprema:
Pilece belo meso iseci na manje komade velicine cevapa.
U posudu staviti senf, kari, Vegetu, soja sos i sve dobro sjediniti.
Ubaciti komade mesa, izmesati da lepo upiju sve sastojke i ostaviti
2 sata u frizideru.

Ovo mozete spremiti i uvece i ostaviti do sledeceg dana.

Zagrejati ulje, smanjiti temperaturu i spustati komade mesa koje
ste prethodno uvaljali u mrvice, pa u susam. Prziti meso dok porumeni
sa obe strane. Staviti jabukovo sirce, poklopiti posudu i skljuciti ringlu.
Ostaviti meso 2-3 minuta na toploj ringli i srevirati.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...