субота, 24. октобар 2009.

Posne vanilice


Za posne slave obavezan slatkis na nasem stolu.Za sve koji ponekad naprave kolac bez jaja i mleka… Meni su bolje od vanilica sa jajima:D

Sastojci:
400 gr mekog brasna
250 gr margarina
1 kasika sirceta/ jabukovo ili vinsko/
1 kasika soka od limuna
4 kasike vode

po zelji dzem od kajsija ili sl.

za posipanje:
prah secer sa vanilin secerom
4 kasike kristal secera u testo

Priprema:
Zamesiti testo i ostaviti do sledeceg dana na hladnom. Moze i u frizideru. Rastanjiti testo i vaditi malom modlom ili rakijskom casom krugove. Peci na 180 stepeni da ostanu bele. Prohladjene vanilice spajati dve po dve dzemom i uvaljati u prah secer zamirisan vanilom.

Posluživanje:
Ove vanilice treba napraviti 1-2 dana pre sluzenja. Sto duze stoje sve su bolje.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...