петак, 23. октобар 2009.

Rol pizza


Ako mogu rol virsle, moze i rol pizza!!!

Sastojci za 8 osoba:

500 g brasna tip "500"
40 g svezeg kvasca
1 dl mleka
200 ml kis. pavlake
0,5 dl ulja
1 kasicica soli
malo secera

Za premazivanje:

100 g margarina iz zamrzivaca

Fil:

200 g pizza sunke
100 g Gaude
po zelji kecap, sampinjoni i origano

Priprema:

U mlako mleko dodati malo secera i staviti kvasac da nadodje.
U brasno staviti so, kis. pavlaku i ulje te dodati kvasac.
Umesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke i ostaviti ga 30 minuta u frizideru.
Prethodno testo prekriti folijom.

Posle 30 minuta razviti sto tanju koru i po njoj narendati zamrznuti margarin i saviti testo u rolat. Rolat podeliti na dva dela i ostaviti 15 minuta na toplom da uskisne.

Razviti sto tanju koru, premazati kecapom, posuti rendanom sunkom i iseckanim mariniranim sampinjonima.

Uviti rolat i seci krugove s prsta debljine. Krugove slagati u pleh na pek-papiru.
Tako uraditi i sa drugom polovinom testa.
Gaudu narendati i posuti po rol pizzi,po zelji posuti origano.

Ostaviti 15 minuta u plehu da pizza naraste, a za to vreme zagrejati rernu na 200 stepeni.

Ispeci rol- pizzu do bledo-zute boje. Moze se premazati i jajetom pre pecenja.

Posluživanje:

Ove rol pizze su dobre za klince koji vole male komade i mogu biti dobro posluzenje na rodjendanima. Mekane su i drugog dana.

1 коментар:

  1. Нема дилеме- ово је нешто идеално. Баш ми се сад и једе, само да ми неко спреми :-)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...