петак, 23. октобар 2009.

Rol pizza

/>Ako mogu rol virsle, moze i rol pizza!!!

Sastojci za 8 osoba:
500 gr brasna tip "500"
40 gr svezeg kvasca
1 dl mleka
200 ml kis. pavlake/ vrhnja/
0,5 dl ulja
1 kasicica soli
malo secera

Za premazivanje:
100 gr margarina iz zamrzivaca

Fil:
200 gr pizza sunke
100 gr Gaude
po zelji kecap, sampinjoni i origano

Priprema:
U mlako mleko dodati malo secera i staviti kvasac da nadodje. U brasno staviti so, kis. pavlaku i ulje te dodati kvasac. Umesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke i ostaviti ga 30 minuta u frizideru. Prethodno testo prekriti folijom Posle 30 minuta razviti sto tanju koru i po njoj narendati zamrznuti margarin i saviti testo u rolat. Rolat podeliti na dva dela i ostaviti 15 minuta na toplom da uskisne. Razviti sto tanju koru, premazati kecapom, posuti rendanom sunkom i iseckanim mariniranim sampinjonima. Uviti rolat i seci krugove s prsta debljine. Krugove slagati u pleh na pek-papiru. Tako uraditi i sa drugom polovinom testa. Gaudu narendati i posuti po rol pizzi,po zelji posuti origano. Ostaviti 15 minuta u plehu da pizza naraste, a za to vreme zagrejati rernu na 200 stepeni. Ispeci rol pizzu do bledo-zute boje. Moze se premazati i jajetom pre pecenja.

Posluživanje:
Ove rol pizze su dobre za klince koji vole male komade i mogu biti dobro posluzenje na rodjendanima. Mekane su i drugog dana.

1 коментар:

  1. Нема дилеме- ово је нешто идеално. Баш ми се сад и једе, само да ми неко спреми :-)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...