четвртак, 22. октобар 2009.

Suvlaki


Specijalitet grcke kuhinje koji obavezno jedemo na letovanju :))) Da se malo podsetimo, pripremimo i podelim sa vama ovo jelo sa rostilja…Uzivacete :)))

Sastojci za 4 osobe:
600 g svinjske pecenice/ sveze/
1 limun- sok
20 ml maslinovog ulja
20 ml soja sosa
malo origana
malo belog luka u prahu
75 g crnog luka
po zelji paprika/ silja/

Priprema:
Pecenicu isecite na krupnije koceke. Luk i papriku isecite na kolutove,a od ostalih sastojaka napraviti marinadu. Sipati marinadu u dublji sud, dodati meso i promesati da se meso natopi. Ostaviti u frizideru 2-3 sata. Sloziti meso na stapice: red mesa, red luka, red paprike i peci na rostilju. Prelivati tokom pecenja preostalom marinadom. Po zelji mozete dodati u marinadu malo Vegete. Sluziti uz grcku salatu.

Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...