уторак, 01. децембар 2009.

Domaci burek kao iz pekare


Recept je iz casopisa "Hrana i vino" i prvi put sam ga videla na Coolinarici.Maja ga je napravila i svojom slikom zainteresovala sve...Kad sam ga prvi put probala, znala sam da je to ono pravo: nema masti, a ipak burek! Probajte ga, i odusevice vas :)))

Sastojci za 4 osobe
potrebno:
1/2 kg debljih kora
300 g sira
250 ml vode
125 ml ulja
po potrebi soli

Priprema:
U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.
Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.
Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim 3.
Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.
Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.
One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.
Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.

Posluživanje:
Kod mene su bile kore za pitu, a samim tim ih je vise i burek je dobio na visini... Sve ostalo je kao u izvornom receptu.

Izvorni recept "http://www.coolinarika.com/recept/domaci-burek-kao-iz-pekare"

4 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...