среда, 09. децембар 2009.

Pileca Karadjordjeva snicla


Neko ce reci da nije neka mudrost i da je sve vec poznato, ali mala izmena u klasicnom receptu, i ukus je sasvim drugaciji :)))

Sastojci za 4 osobe:

500 g pileceg filea bez kozica i zilica
100 g gaude ili trapista
2 jajeta
malo soli, ulja za przenje
po potrebi brasno i prezle/ mrvice/

Priprema:

Od pileceg filea formirati snicle.
Svaku sniclu ubaciti u najlon kesicu za zamrzivac
i tuckom za meso napraviti sto tanju sniclu.

Gaudu iseci na sto tanje listove i
poslagati listice preko snicli.

Smotati svaku sniclu u rolnu, uvaljati
u brasno, umucena jaja i mrvice.

Na zagrejano ulje spustati pripremljene
snicle i prziti ih na srednjoj temperaturi
oko 5 minuta sa svake strane.

Gotove snicle malo posoliti i
servirati ih uz pomfrit i kolutove limuna.

Posluživanje:

Svaku sniclu malo poprskati limunovim sokom
i uzivajte :)))

3 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...