петак, 22. јануар 2010.

Trouglovi


Brzo i ukusno pecivo koje ce vas oduseviti :)

Sastojci

Testo :

200 gr brasna
150 gr margarina
1 jaje
1/2 kesice praska za pecivo
malo soli

Nadev :
po zelji: sunka, kackavalj ili
neki drugi sir za rendanje

Priprema:

Zamesiti testo od svih sastojaka,
dobro ga izraditi i ostaviti 1
sat u frizideru.

Izvaditi testo i na pobrasnjenoj
podlozi razviti tanku koru kao
za domace rezance.

Iseci kocke, na svaku staviti nadev
po zelji i preklopiti u trougao.

Slagati u pleh, premazati zumancetom
i peci u rerni zagrejanoj na 250 stepeni
10 minuta.

Od ove mere izadje 30 trouglova.

Posluživanje:
Sluziti uz jogurt kao veceru ili dorucak.
Mogu posluziti i kao koktel pecivo…

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...