среда, 24. март 2010.

Cufte u paradajz sosu


Cufte svi pravimo i to nije nista novo…
Ali, ovako spremljene cufte su brze i ukusne…
Sve cufte budu odjednom gotove i nema stajanja,
nadgledanja njihovog przenja..:))


Sastojci za 4 osobe

Cufte:

400 g mlevene junetine
100 g mlevene svinjetine
50 g luka/ praziluk/
po ukusu so, biber, persun
1 jaje
100g starog hleba
malo kisele vode
malo ulja

Sos:

1 glavica crnog luka
1 kasika brasna
malo ulja
150 ml paradajz soka
malo vode
po ukusu: zacin, mirodjija


Priprema:

Spojiti meso, dodati hleb
natopljen kiselom vodom
tek da se malo ovlazi, zatim
dodati luk, zacine i jaje,
te sve to dobro smesiti.

Praviti cufte i poslagati
ih na pouljen pleh da
se ne dodiruju.

Pleh staviti u zagrejanu
rernu i peci na 170 stepeni
oko 25 minuta.

Sos:

Na zagrejanom ulju prodinstati
iseckani luk do staklaste
boje, dodati brasno i
proprziti da malo pozuti,
skloniti sa ringle i polako
dodavati paradajz sok uz
neprestano mesanje da se
ne stvore grudvice.
Vratiti sos na umerenu ringlu,
dodati zacine po ukusu, ja dodam i
malo secera i sve ostaviti
da dobro prokrcka…
Ako vam je sos gust, doliti
malo vode, promesati i
ubaciti cufte da se
prokrckaju.
Sve ovo raditi na najmanjoj
temperaturi da samo malo krcka…

Ispecene cufte ubaciti
u sos,i prokrckati jos 15 minuta.

7 коментара:

  1. Dobro mi zvuči baš zbog brzo obavljenog posla, taman dok napraviš sos i ćufte su gotove, dobar recept:)

    ОдговориИзбриши
  2. Recept mi se dopada,uopste je mleveno u bilo kojem obliku kod moje dece uvek omiljeno!

    ОдговориИзбриши
  3. Dolazim na degustaciju, da se lično uverim kakve su :lol:

    ОдговориИзбриши
  4. Ćuftama bi se moj mlađi sin baš obradovao. A i nisam ih skoro pravila. Mada po njemu, najbolje ćufte prave tete koje su kuvale u vrtiću, čak ni mama ne pravi najbolje. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Cufte su svima omiljene, a decica ih rado jedu..Mislim da tete u vrticima posebno ugadjaju i zato ih deca vole i jedu...:)))

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...