понедељак, 08. март 2010.

Piroske sa kukuruznim brasnom


Cesto spremam piroske na razne nacine i ove sam pozelela, cim sam ih ugledala u casopisu"Dobra hrana",da pripremim..
Rezultatom sam vise nego zadovoljna i zato vam poklanjam recept

Testo:

250 g mekog psenicnog brasna
20 g svezeg kvasca
1 kasicica secera
2 dl mleka
1 kasicica soli
75 g margarina
1 jaje
150 g kukuruznog brasna

Fil:

200 g mladog sira
100 g mesnate slanine
Premaz:
1 jaje

Priprema:

Mleko zagrejati, staviti secer
i izmrvljeni kavasac. Sacekati
da se malo podigne.

U posudu za mesenje staviti
kvasac, dodati, so, jaje i
omeksali margarin. Postepeno
dodavati pomesana brasna i umesiti
glatko testo.

Testo prekriti, ostaviti na
toplom da se udvostruci kolicina.

Pripremiti fil.Umutiti sir sa
sitno iseckanom slaninom.

Nadoslo testo rastanjiti na
pobrasnjenoj podlozi na
debljinu od 0,5 cm.Iseci na
komade velicine 10×15 cm.

Na svaki komad staviti po
kasicicu fila,bocne strane
presaviti ka unutra i uro-
lovati da se dobije izgled
piroske.

Pleh obloziti pek papirom,
poslagati pripremljene
piroske i ostaviti jos 15 min.
da malo kisnu.

Zagrejati rernu na 250 stepeni,
premazati piroske umucenim
jajetom i posuti ,po zelji,
susamom i ispeci ih do
rumene boje.

Sluziti kao veceru, dorucak ili uzinu za vase malisane...Pice po zelji...:)))

9 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...