понедељак, 03. мај 2010.

Breskvice



Breskvice retko pravim, samo za Slavu,jer ima puno
posla i zahtevaju dosta vremena i dobrog raspolozenja...
Naravno, ne smeju biti velike vec kao tresnje...
Na kraju posla dovoljan je pogled na njih i sve
se zaboravi..:))

Testo:
2 jajeta
1 solja za belu kafu masti
1 solja secera
1/2 solje mleka
1 prasak za pecivo
4 solje brasna

Fil:
izdubljene mrvice
2 kasike dzema od kajsija
1 kasika kakaoa
1 solja secera
malo ruma
malo mleka

Boje:
Crvena kolacarska boja
1 dl vode
i jos kristal secera

Priprema:

Penasto umutiti mast,
dodati secer i sve dobro
sjediniti.
Staviti jaja, mleko,
prasak za pecivo i uz
dodavanje brasna smesiti
testo.

Ostaviti ga 30 minuta u
frizideru i tad vam nece
pucati po vrhu prilikom
pecenja.

Od dobijenog testa otkidati
loptice velicine po zelji,
napraviti kuglicu i redjati
u nepodmazan pleh za pecenje.

Ispeci breskvice na temperaturi
od 180 stepeni do blago
rumene boje.

Dobro ih prohladiti i
izdubiti manje rupe na
svakoj loptici.

Fil:
Od dobijenih mrvica i
dodatkom ostalih sastojaka
napraviti kompaktnu masu.
Mleka dodati tek toliko
da se dobije masa kojom
se mogu filovati polutke.

Filovati svaku rupu, spajati
po dve polovine u breskvicu.

U vodi rastvoriti boju,pa
umakati breskvice da se po
vrhu svake polutke oboje.
Prosusiti ih, pa ih uvaljati u
kristal secer.

15 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...