четвртак, 11. новембар 2010.

Masnice sa sirom i sunkom


Kad se moji ukucani zale da ih odavno nisam iznenadila novim
pecivom, ja se onda ozbiljno zamislim :))
Mesim im cesto, malo su se razmazili, pa stalno traze novo i novo…

Danas su na redu bile ove divne, neodoljive masnice iz casopisa DOBRA HRANA :))
Cekam njihovu ocenu, ja vec sada znam sta ce reci, a vi ??

Morate ih probati, jer su neodoljive, mirisne
i tope se u ustima :)))




Sastojci za 6 osoba

Testo :
500 g mekog brasna tip "400"
250 ml mleka
20 g svezeg kvasca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
1 jaje
100 g margarina


Nadev :
150 g sunke u crevu
150 g gaude
po zelji origano
150 g margarina

Premaz :
1 jaje
po zelji susam

Priprema :
U manjoj posudi sjediniti mlako mleko,
secer , izmrvljen kvasac i 1 kasiku brasna.
Sacekati na toplom da nadodje.

Posebno sjediniti polovinu brasna,so, jaje,
margarin i dodati nadosao kvasac.
Postepeno dodavati preostalo brasno i
umesiti glatko testo koje se nelepi za ruke.
Testo ostaviti na toplom da se udvostruci.


Pripremiti nadev:

Penasto umutiti margarin.Gaudu izrendati, a
sunku sitno iseckati i sjediniti sa origanom.

Nadoslo testo rastanjitina 0,5 cm debljine.
Testo premazati umucenim margarinom i posuti
mesavinom sunke, gaude i origana.

Jednu trecinu testa preklopiti ka sredini, a potom i
drugu trecinu da se dobije manji pravougaonik.
Oklagijom blago preci preko testa.

Kuhinjskim tockicem seci testo na manje pravougaonike,
a zatim prorezati po sredini.

Jedan kraj testa provuci odozdo ka prorezu, a drugi
kraj testa odozgo provucii oblikovati masnicu.

Na isti nacin uraditi sa svim testom.

U pleh oblozen pek papirom poslagati masnice.

Premazati ih jajetom i posuti susamom po zelji.

Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Posluživanje:
Pecivo je kao iz pekare i obradujte svoje najdraze :))