субота, 14. мај 2011.

GIBANČICE


Ovo je malo podsećanje na detinjstvo, rodni Banat i hrskave gibančice :)
Mere su "od oka", ne može da ne uspe, a uživanje je zagarantovano :)

Potrebno :

malo kvasca/ kao orah/
malo šećera i soli/ prstohvat/
malo ulja/ 1-2 kašike/ ili kao orah masti
mlake vode i brašna po potrebi

Priprema:

U malo tople vode staviti šećer i kvasac, sačekati da se rastvori pa
dodati još mlake vode, soli, ulja ili masti i uz dodavanje brašna zamesiti mekano
testo koje se ne lepi za ruke.

Ostaviti testo na toplom oko 30 minuta da naraste.
Nakon toga podeliti na male lopte, premesiti ih i
ostaviti još desetak minuta da narastu.

Rastanjiti loptice na željenu veličinu, zagrejati ulje ili mast i
pržiti gibančice sa obe strane da budu rumene.

Ja sam koristila 1 dl vode i imala sam 9 gibančica :)

Služiti ih slane ili slatke :)
Posted by Picasa