среда, 18. јануар 2012.

POSNA SARMA


Za sve koji je vole...:)

Sastojci :

4 struka praziluka
3 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 1/2 šolja pirinča
1 kašika soli
1 kašika tucane crvene paprike
1 kašičica bibera
2 lovorova lista
1-2 glavice kiselog kupusa
1 kašika mlevene crvene paprike
1 kašičica začina

Zaprška:
3 kašike ulja
1 kašika brašna
1 kašika mlevene crvene paprike

Priprema:

1
Listove kupusa pripremiti za sarmu. Ako je kupus prekiseo ostaviti ih u hladnoj vodi bar 2 sata.
2
Povrće sitno iseckati i prvo kratko dinstati bez ulja, pa dodati ulje i dinstati na tihoj vatri dok ne omekša. Dodati pirinač i dinstati još 10 minuta, uz dolivanje vode po potrebi / oko 1 dl /. Dodati so, začin, biber, tucanu i mlevenu papriku i sve dobro promešati.
3
Dno duboke posude podmazati uljem, staviti nekoliko listova kupus i slagati sarmu. Na svaki list kupusa staviti po kašiku nadeva.
4
Posle svakog reda sarmi staviti lovorov list. Prekriti sa listovima kupusa, naliti vodom da prekrije sarme, poklopiti i kuvati na tihoj vatri.
5
Kad je list mekan, trebalo bi i sarma da je gotova, napraviti zapršku.
Na ulju propržiti brašno, dodati mlevenu papriku i vrućom zaprškom preliti sarmu.Kuvati još desetak minuta i skloniti sa ringle.
6
Ako imate Smederevac, nakon zapržavanja, posudu sa sarmom ubaciti u toplu rernu da dobije lepu koricu i da se još malo ukrčka.
Ko voli i ima, može izmedju savijenih sarmi ubaciti dimljenu ribu....Tada je sarma posebnog ukusa i svi je rado jedu.

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...