субота, 20. септембар 2014.

ŠKOLJKE SA NUTELLOM

Volimo poslastice s Nutellom i često je koristim u svojim receptima. Ovog puta sam se setila izvanrednih školjki sa bloga ULTIMATIVNI SASTOJAK.
Testo se odlično mesi i razvlači, lako se oblikuje u školjke, a pečeno je prhko i neodoljivo. Mogu stajati dugo i nimalo ne gube na kvalitetu. Što duže stoje, ako ih ne pojedete, one su sve bolje.

POTREBNO:
2 jajeta
250 ml kisele pavlake
100 g prah šećera
200 g margarina
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
600 g mekog brašna tip 400

i još oko 150 g Nutelle

PRIPREMA:

Umutiti margarin sa šećerom, dodati ostale sastojke i umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke.
Uviti testo u prianjajuću foliju i ostaviti ga bar 1 sat u frižideru. Možete to uraditi i uveče, a ujutru
nastaviti dalje.

Testo podeliti na 3 jednake jufke. Na pobrašnjenoj podlozi razviti testo na debljinu 0,5 cm i modlicom za krofne ili čašom vaditi krugove. Na svaki krug staviti po pola kašičice Nutelle, preklopiti krug i viljuškom spojiti krajeve da se dobije oblik školjke.

Složiti školjke u pleh obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni od 20-25 minuta.
Školjke se ne smeju prepeći!

Pečene školjke uvaljati u prah šećer i uživati :)

2 коментара:

  1. savršene su , Jafi. Drago mi je da su ti se svidele . Baš si me obradovala <3

    ОдговориИзбриши
  2. Volim ovo testo i pravim ga u raznim varijantama, a ove su neodoljive :)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...