недеља, 09. мај 2010.

Zuti rolat



Ovaj rolat uvek pravim
za slavu...tako je bilo
i ove godine..Brz, izdasan i
ukusan rolat...

Testo:
8 zumanaca
1 dl ulja
2 dl jogurta
1 prasak za pecivo
malo soli
1 casa od 2 dl brasna

Fil:

200 g krem sira
100 ml kisele pavlake
2 kuvana jaja
2 kisela krastavcica
200 g stisnjene sunke

Priprema:

Umutiti zumanca, dodati sve
ostale sastojke i u plehu
od elektricnog sporeta
ispeci koru.
Pecenu koru izruciti na
vlaznu kuhinjsku krpu,
uviti u rolat i ostaviti
da se prohladi.

Za fil umutiti sir i pavlaku, dodati
izrendane krastavce i jaja,izrendanu
sunku i po zelji sitno iseckan
persunov list.

Nafilovati koru, saviti u rolat
i ostaviti ga preko noci u
frizideru.
Po zelji se moze premazati majonezom
i posuti rendanim kackavaljem...

6 коментара:

  1. Zanimljivo. Ja nikada ne pravim te slane rolade, ali nikad ne reci nikad. Dobro je znati!

    ОдговориИзбриши
  2. Meni su slani rolati i torte favorit za posluzenja..Pravim i pite, ali ovo bas odgovara za ovo vreme..:)))

    ОдговориИзбриши
  3. Sretna slava Jafi, rolat izgleda izvanredno a i one breskvice su mi zamalo promakle:)

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...