понедељак, 09. мај 2011.

POSNA PITA SA SAMPINJONIMA


Omiljena posna pita u nasoj kuci..Ovog puta je bila deo slavskog predjela :)


Sastojci :

500 g kora za pitu
400 g sampinjona
1 praziluk/ poriluk/
malo ulja
po zelji biber, so ili vegeta
100 g posnog biljnog kackavalja


Preliv:

1 dl vode
1 dl ulja
1/2 kesice praska za pecivo


Priprema:

1
Oprane, ociscene i iseckane sampinjone prodinstati zajedno sa iseckanim prazilukom na malo ulja.Zaciniti po ukusu, skloniti sa ringle i umesati 100 g narendanog biljnog kackavalja.
2
Pripremiti preliv tako sto ce te prokuvati vodu i ulje, prohladiti i dodati prasak za pecivo.
3
Podmazati pleh uljem i slagati pitu. Po tri kore prskati prelivom, a na trecu na jednom kraju rasporediti fil i uviti rolat. Tako uraditi sa svim korama.
Ovog puta sam pravila trouglove: svaku koru poprskati, saviti na pola, poprskati i opet
presaviti na pola. Dobicete dugu traku na cijem kraju stavite kasiku fila i savijati po ivicama
da se dobije trougao.
4
Zaseci pitu na kocke i preliti prelivom koji vam je ostao od kora.
5
Zagrejati rernu na 200 stepeni i ispeci pitu da bude rumena.
6
Izvaditi je iz rerne, prekriti suvom krpom i ostaviti 30 minuta da se prohladi.

Iseci kocke i sluziti.


Posluživanje:

Ova pita je dobra i topla i hladna, ako ostane :D

16 коментара:

  1. Belezim, belezim, ne sumnjam da je bilo dobro.;)) Ti nas uvek iznenadis nekim finim receptom, na ovakav nacin jos nisam probala....sretna vam slava sa malim zakasnjenjem;))

    ОдговориИзбриши
  2. Ja baš volim ovako servirano, naročito za neke prigode jer su komadi individualni. Bogatstvo naše kuhinje posnim receptima me oduševljava. Čini se da čovek nema šta da napravi za posne dane, a onda kada malo porazmisli sve se može napraviti.

    ОдговориИзбриши
  3. Super izgleda i lepo uradjeno,bas volim. Pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala vam puno :)
    Posna jela su svakim danom sve zanimljivija i gotovo da se ne razlikuju od mrsnih :)
    Ovi trouglovi su bas bili iznenadjenje za sve jer su navikli na klasicne pite.

    ОдговориИзбриши
  5. Ja sam pravila ovako trouglove sa integralnim korama za slavu i mnogo je dobro!!

    ОдговориИзбриши
  6. Obožavam je! Pravim mrsnu sa pavlakom, probaću i tvoju posnu!

    ОдговориИзбриши
  7. Imam recept za koji smatram da je savršen, mada mu se ovaj približava... znaću koliko, kada ga probam, Hvala ti.

    ОдговориИзбриши

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...