понедељак, 09. мај 2011.

POSNA PITA SA SAMPINJONIMA


Omiljena posna pita u nasoj kuci..Ovog puta je bila deo slavskog predjela :)




Sastojci :


500 g kora za pitu
400 g sampinjona
1 praziluk/ poriluk/
malo ulja
po zelji biber, so ili vegeta
100 g posnog biljnog kackavalja


Preliv:

1 dl vode
1 dl ulja
1/2 kesice praska za pecivo


Priprema:

1
Oprane, ociscene i iseckane sampinjone prodinstati zajedno sa iseckanim prazilukom na malo ulja.Zaciniti po ukusu, skloniti sa ringle i umesati 100 g narendanog biljnog kackavalja.
2
Pripremiti preliv tako sto ce te prokuvati vodu i ulje, prohladiti i dodati prasak za pecivo.
3
Podmazati pleh uljem i slagati pitu. Po tri kore prskati prelivom, a na trecu na jednom kraju rasporediti fil i uviti rolat. Tako uraditi sa svim korama.
Ovog puta sam pravila trouglove: svaku koru poprskati, saviti na pola, poprskati i opet
presaviti na pola. Dobicete dugu traku na cijem kraju stavite kasiku fila i savijati po ivicama
da se dobije trougao.
4
Zaseci pitu na kocke i preliti prelivom koji vam je ostao od kora.
5
Zagrejati rernu na 200 stepeni i ispeci pitu da bude rumena.
6
Izvaditi je iz rerne, prekriti suvom krpom i ostaviti 30 minuta da se prohladi.

Iseci kocke i sluziti.


Posluživanje:

Ova pita je dobra i topla i hladna, ako ostane.